Irak/Over There 1.

dec 31, 2017 by

Irak/Over There 1.

18+Hat tizennyolc és huszonegy év közötti amerikai katona szembesül a háború borzalmaival, amikor ellenséges tűz alá kerülnek az egyik rommá lőtt iraki városban. A hat újonc – négy férfi és két nő – nemrég érkezett a sivatagi országba. Chris Silas őrmester keze alá kerültek, aki pedig már azt hitte, hogy számára véget ér a háború, és mehet haza. Most pedig mindnyájan egy mecset közelében lapulnak, amelybe lázadók fészkelték be magukat. A helyzetet bonyolítja, hogy jelen van az Al-Jazeera arab tévécsatorna riportere is… A nyitóepizód pörgősen kezdődik, majd az ifjak rögtön a fronton találják magukat. A látvány természeten elsőrangú, és jegyezzük meg, hogy alighanem minden idők legbrutálisabb sorozatával van dolgunk: lábleszakadás és emberfelrobbantás nagytotálban. A ritmus végig feszes marad, az epizódok mindig egy újabb harci cselekmény köré épülnek, miközben az otthon maradt szereplők élete is bonyolódik.

Azt persze, hogy valójában hogyan mennek a dolgok Irakban, nem innen fogjuk megtudni. Irak ma maga a pokol, és az Irak című sorozat is a poklot ábrázolja, de pokol és pokol között nagy lehet a különbség.A közhelyeket sem tartotta távol a fegyverropogás: az arab származású katona találja fel magát és menti meg az egységet…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.