Hosszú út hazáig 8.

feb 21, 2018 by

Hosszú út hazáig 8.

A nemzetközi hírű újságírónő, Martha Raddatz bestsellere alapján készült nyolcrészes sorozat Irakban játszódik, és azt mutatja be, milyen áldozatokat és szenvedéseket követel egy háború a katonáktól és az otthon maradt családtagoktól. 2004. április 4-én Bagdad Sadr City nevű külvárosában a texasi Fort Hood 1. lovassági hadosztályának egyik szakasza lázadók csapdájába került – a napot az amerikai katonai évkönyvek azóta “fekete vasárnapként” emlegetik. A Hosszú út hazáig a bagdadi sikátorokban harcoló katonák és otthon maradt családtagjaik szemén át láttatja a háború szörnyű valóságát. Az akciókban és érzelmekben bővelkedő sorozatban két fronton zajlik a háború: egyrészt Sadr City utcáin, másrészt Texasban, ahol a katonák hozzátartozói a tévéképernyők elé szegeződve találgatják, vajon élnek-e még a fiaik, férjeik, szerelmeik.

8.rész

poster
Hosszú út hazáig 8.
00:00
--
/
--

A mentőmissziónak végre sikerül eljutnia a körbezárt szakaszhoz, de a háború tovább szedi áldozatait mind Sadr City-ben, mind otthon, Amerikában. Nyolc órával és hét perccel az első lövés eldördülése után az 1. lovassági hadosztály újra egyesül, ám szembesülniük kell a háború új valóságával, mely éppen hogy csak elkezdődött. A katonák és a családok halottaikat gyászolják.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.