Csoda Krakkóban

ápr 2, 2018 by

Csoda Krakkóban

Volt egyszer, hol nem volt – akár ilyen mesei kezdés illene a Csoda Krakkóban rövid összefoglalójához. Groó Diana filmjében ugyanis valóban „csodásan” keveredik a mese és az ábránd, a kaland és a romantika. Eszter Krakkóba megy egy rabbi sírkövét restaurálni egy titokzatos könyv alapján. A diákszállóra érve ellopják a táskáját, amelyben a könyv is benne van. Csodával határos módon elkapja a tolvajt, Pjotrt, aki szintén erre a könyvre vágyik: a titokzatos rabbi varázskönyvére, az Ezüstkoronára, amelyről a zsidó hagyomány azt tartja, képes feltámasztani a halottakat. Az egyébként magyar származású Pjotr a nagymamájával szeretne újra találkozni. A szinte a semmiből előbukkanó Csodarabbi – akinek „véletlenül” ugyanaz a neve, mint a könyv egykori tulajdonosának – megpróbálja létrehozni a szükséges helyzetet ahhoz, hogy a feltámadás megtörténjen.

poster
Csoda Krakkóban
00:00
--
/
--

Az igazi csodát azonban a zsidó szerencsejáték dönti el – Pjotr ideiglenesen életre keltett nagymamájával játszik, de veszít. A cím magyarázata is kicsit szájbarágósan sugárzik felénk a vászonról: az igazi csodát valóban meghozza a könyv, ha nem is a talpraesett öregasszony, hanem Eszter visszatérése által. A fiatal rendezőnő alkotásán érezhető egyfajta lányos ábrándosság, amitől az egész történet hihetetlenül kedvessé és bájossá válik.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.