Leviathan

dec 13, 2017 by

Leviathan

A humoros keleti egzotikumokat, vagy épp aktuálpolitikai kikacsintásokat sem mellőzi a Leviatán: vodkavedelésből nincs hiány, az egyik jelenetben pedig szórakozásképp volt párttitkárok képeire lövöldöznek a lerészegedett ruszkik, míg egy másik hátterében a hírhedt Pussy Riot-ról tudósít a tévé. A lokális, emberi történet életszerűségét a keserédes humor is jócskán megtámogatja. Persze a Leviatán nem válik vígjátékká, de Zvjagincev kiszámított pontossággal oldja a vásznon ábrázolt emberi küzdés drámaiságát – akár karakter-komikummal (mint a rendőr barát és annak tenyeres-talpas felesége), akár az abszurditásig fokozott helyzetekből adódó gegekkel (mint a talajrészeg kardvillogtatás jelenete Kolja és a polgármester között). A hétköznapi alapsztorin túl – bár emberi drámaként is bőven megállja a helyét – Zvjagincev filmje univerzális, örökérvényű problémákig tágítja a perspektívát, ezáltal válik nagyívű alkotássá.

poster
Leviathan
00:00
--
/
--

A bűn és bűnhődés, a feltétel nélküli hit kérdésének boncolgatása mellett Kolja szép lassan válik modernkori, orosz Jóbbá, története pedig példázattá, melyben a feljebbvaló által ránk mért csapásokat tűrni kell, nem pedig az okukat keresni. Kolja szép lassan válik modernkori, orosz Jóbbá, története pedig példázattá, melyben a feljebbvaló által ránk mért csapásokat tűrni kell, nem pedig az okukat keresni.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.