Ha Isten is úgy akarja

dec 2, 2017 by

Ha Isten is úgy akarja

„Tartalom” → Azzal, hogy a fiunk meleg, nincs semmi probléma. Végtére is értelmes, felvilágosult emberek vagyunk. Hogyan? Hogy nem is meleg? Hát akkor meg mit akar bejelenteni? Hogy pap akar lenni? Na, azt azért nem! Mindennek van határa. Még főhősünk, a felvilágosultságánál már csak a szakmai tudására büszkébb olasz szívsebész (Marco Giallini) toleranciájának is, aki harcos kedvű ateistaként mélységes ellenérzéssel fogadja az orvosi egyetem helyett a reverendát választó fia döntését. („A katolikus egyház a legmaradibb intézmény, ami valaha is létezett a földön…” – mondja az először félreértett coming outot követő családi válságtanácskozáson, no persze már a fia távollétében.) Körülbelül e kényes helyzetből rugaszkodik el a 2015-ben készült, a magyar mozikban is látható Ha Isten úgy akarja (Se Dio vuole) című olasz film.

poster
Ha Isten is úgy akarja
00:00
--
/
--

Edoardo Falcone mindvégig megtartja kezdeti lendületét első rendezésében, és nem tagadja meg a szülőföldjének történeteire oly családiasan jellemző tulajdonságot: szinte egyszerre képes megnevettetni minket és elszorítani a szívünket. Ízig-vérig délszaki szenvedélyességgel ragadja magához és viszi a néző közelébe az életben sem „elvágólag” megjelenő, különböző előjelű érzelmeket. (Az egy-két vásáribb poént pedig kezeljük nagyvonalúan, arányuk miatt ez nem eshet nehezünkre.)

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.