A Stonehearst Elmegyógyintézet

okt 13, 2017 by

A Stonehearst Elmegyógyintézet

Számos Edgar Allan Poe történetet adaptáltak már vászonra. Rendszerint inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Stonehearst Elmegyógyintézet, ami az író Dr. Kátrány és Toll professzor módszere című novelláján alapul, a szerencsésebb próbálkozások közé tartozik. „Semmit se higgyenek el a fülüknek, és csak félig higgyenek a szemüknek!” – hangzik el a film első öt percében a figyelmeztetés, ami egyszerre szól az ifjú elmeorvostanoncokhoz és a nézőkhöz. Ha nem lenne ilyen határozottan kiemelve, akkor is felettébb gyanús lenne minden, amivel az orvosi gyakorlat céljából érkező ifjú Edgar Newgate (Jim Sturgess) találkozik, miután a 19. század utolsó napjaiban átlépi a Stonehearst Elmegyógyintézet kapuját. Akinek van némi fogalma, hogy jellemzően mi zajlott ezekben az intézményekben, valószínűleg elcsodálkozik a vezető orvos, Dr. Benjamin Salt által vallott elveken, aki az olyan általánosan elfogadott módszereket, mint a lekötözés, verés, magánzárka és gyógyszeres kezelés határozottan elutasítja, és egy asztalnál ünnepli a karácsonyt az ápoltakkal.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Ez még akkor is meglepő, ha elit családok rejtegetik itt a nyilvánosság elől kínossá vált rokonaikat. Nem árulok el nagy titkot – viszonylag gyorsan kiderül –, hogy egészen addig nem is volt így, míg az ápoltak magukhoz nem ragadták a hely vezetését.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.