Beborít, erőt ad!

Sze 5, 2017 by

Beborít, erőt ad!

imagesEgész földi létezésünk a szeretetről szól. Ezért vagyunk itt, ezt kell megtanulnunk. Az összes többi dolog oly lényegtelen, s oly nagyon eltörpül e mellett. szeretetre vágysz: adni és kapni akarod, s ha szeretsz és szeretnek az élet összes útja rendben van. Szeretet nélkül olyan vagy, mint a fuldokló, néha-néha levegőhöz jutsz ugyan, de a végkimenetelét már előre tudod. Szeretet nélkül élő halottak vagyunk, semmi több. Szeretet nélkül kihűlünk, megfagyunk, elveszünk. Miért van mégis úgy, hogy minden ember szomjúhozik a szeretetre, mégsem mer belemerülni, elveszni benne, miért van az: ha becsöppen az életébe a szeretet érzése, azonnal aggodalmaskodni kezd? Mint mindent, a szeretetet is önmagaddal kezd.

Ha te tudod, hogy milyen sok kincsed van, amit megoszthatsz a többiekkel, ha te tudod, mi az, amivel csak te rendelkezel, senki más, ha te szereted és tiszteled magad, ha alázatos vagy magaddal, ha elmerülsz saját létezésed csodálatába, erődbe, bátorságodba –akkor tudsz szeretni és szeretve lenni. E nélkül csak szükségletet pótolsz, csak a magány elöli menekülést hívod majd szeretetnek.

Olvasd el a két mondatot és gondolkodj el rajta: -Szeretlek, mert szükségem van rád. -Szükségem van rád, mert szeretlek. Melyik a szeretet szerinted? Ha a szükséget hívod szeretetnek, abban a pillanatban elillan, ahogyan a szükség megszűnik. Ez nem szeretet. A szeretet cél nélkül való, egyszerűen csak VAN, nem érted miért, nem tudod honnan jött és hova tart, csak átölel, beborít, erőt ad, önbizalmat, hitet, hogy érdemes élni. Félünk szeretni és szeretve lenni. Mert a szeretet teljes önfeladás, leomlik az összes fal, amit eddig oly szorgosan építettünk.

A szeretet teljes kitárulkozás. Teljes odaadás. Önmagunk megmutatása a magunk valóságában, mélységében. A szeretetben csak te vagy, minden álarc nélkül. A szeretet nem nézi, hogy viszonozzák-e vagy sem, önálló életet él. S ha nem aggodalmaskodnál azon, hogy viszont szeretnek-e vagy sem, hatalmas energiával tölthetne fel! A nyíltság nyíltságot vonz. Az álarcnélküliség őszinteséget. Az odaadás odaadást. A szeretet bátorsága a szeretet bátorságát. Merj szeretni és szeretve lenni! Ne törődj semmivel! Merülj el benne, amikor teheted, mert minden pillanattal, amikor védekezel ellene a saját létezésedből veszed el ezeket a pillanatokat!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.