Jackie Jack nélkül

jún 14, 2017 by

Jackie Jack nélkül

Patrick Jeudy, a híres rendező hozzáfért Jackie Kennedy férjének1963. november 22-én Dallasban történt meggyilkolását követő néhány hónapban rögzített beszélgetésekhez. Akkor 34 éves volt a fiatal özvegy, és regényként beszél a múltról, a férjével John Kennedyivel töltött mesés életéről. Ezek beszélgetések a történelemről és a saját történetéről – néhány nagyon bizalmas titkot és vitatott véleményt rejtenek. Nem változtathatta meg a múltat, de újraírhatta azt, és elkezdte a JFK legenda kialakítását… Jackie Kennedy és John Fitzgerald Kennedy házassága igen kétarcú volt. Egyrészt a nyilvánosság előtt ők voltak a tökéletes pár, az asszony igyekezett elkísérni férjét útjaira, támogatta, másrészt nyílt titok volt, hogy mindketten csalják a másikat. JFK ágyában megszámlálhatatlan nő fordult meg, köztük a kor szexszimbóluma, Marilyn Monroe is.

Jackie Kennedy pedig Aristotle Onassis iránt táplált mélyebb érzelmeket, olyannyira, hogy az Egyesült Államok 35. elnöke még DNS-vizsgálatot is kért, kétségei támadtak, hogy a gyermekeik tőle származnak. Egy szeptemberben megjelent életrajzi könyvből azonban az derült ki, hogy Jackie Kennedy rajongásig szerette csapodár férjét, sőt, JFK halála után az öngyilkosságot fontolgatta. A Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis: Az el nem mondott történet című könyv feltárja, hogy az asszony Richard McSorley atyával folytatott levelezésében azt kérdezgeti, találkozna-e férjével a mennyekben, ha önkezével vetne véget életének.

Mint írta, olyan fájdalmat érez férje elvesztése miatt, hogy még csak a fényképét sem bírja nézni – a temetésen is ő volt az egyetlen, aki végig háttal állt neki. Mint ismert, Kennedy elnököt 1963 novemberében lőtték le Texasban. Jackie Kennedy saját bevallása szerint minden nap lejátszotta fejében a merényletet, újra és újra átélte azt a sokkot, félelmet és fájdalmat, amit akkor érzett. Emiatt az alkoholhoz nyúlt, jószerével már nem volt tiszta pillanata, éjjelente mégis sikoltva ébredt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.