A halál 50 órája

máj 21, 2017 by

A halál 50 órája

Battle of the Bulge [1965]: A film kezdetén Kiley alezredes és pilótája Joe egy felderítő repülőgéppel repülnek az Ardennek felett. Alattuk egy kanyargós hegyi úton Hessler ezredes sofőrjével, Konraddal egy nyitott személyautóban tart új megbízatását átvenni. Konrad ijedtében árokba vezeti az autót, miközben Hessler ezredes megőrzi a nyugalmát, s leteremti Konradot, amiért ő megijedt egy fegyvertelen felderítő repülőgéptől. Eközben Kiley alezredes és Joe már visszafelé tartanak amikor is álcázott német tankokat vesznek észre egy erdőben és szintén lefényképezik azokat. Hessler ezredes és Konrad röviden megvitatják a háború helyzetét, s a reménytelenség érzése uralkodik el rajtuk. „A világ fog megszabadulni mindkettőnktől” véli Hessler ezredes, aztán újra elégedetlenségét fejezi ki, amiért Konrad járva hagyta az autó motorját, pazarolva ezzel a német hadsereg egyre ritkább erőforrását, az üzemanyagot.


Hessler ezredes megérkezik egy föld alatti parancsnoki bunkerbe, ahol a felettese, Kohler tábornok bemutatja neki a legújabb német csodafegyverek modelljeit: sugárhajtású vadászgépet, V-2 rakétát, és a Királytigris tankot. Ezek után úgy tűnik, hogy amerikai katonák ütnek rajta Kohler tábornokon és Hessler ezredesen, és foglyul ejtik őket. Ők azonban német katonák álruhában Schumacher hadnagy vezetésével. Feladatuk, hogy ezek az angolul is beszélő katonák a következő hadműveletben hidakat foglaljanak el, és zavart okozzanak az amerikai frontvonalak mögött. Kohler tábornok egy ötven órás visszaszámlálásra készített órát mutat Hessler ezredesnek.

Ennyi az az idő, amelyen belül esély van egy átfogó támadás sikerére, s kinevezi Hessler ezredest egy páncélos dandár parancsnokává. Ezek után egy udvaron felsorakozott Királytigris tankokat láthatunk és Hessler ezredes kijelenti, hogy vállalja a megbízást. Mindeközben Kiley alezredes visszaérkezik a főhadiszállásra és figyelmezteti feletteseit, Grey tábornokot és Pritchard ezredest egy közelgő nagy német támadás veszélyére. Felettesei kétségüket fejezik kik, hogy a németeknek lenne még elegendő erejük nagyobb támadás indítására…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.