Lujza

ápr 20, 2017 by

Lujza

Történelmet csináló asszonyok – Lujza: Lujza porosz királyné volt, ádáz ellensége Bonaparte Napóleonnak, és egy asszony az európai politika szívében. Alattvalói szerették, idő előtti halála a francia császárral való porosz szembeszállás jelképévé tette. De ki volt ő tulajdonképpen? Milyen befolyása volt valójában neki – egy nőnek – kora politikájára? Hogy lett belőle a Napóleon elleni küzdelem jelképe? És hogy lett éppen a halála után alakja köré szövődő kultusz nyomán halhatatlanná? – A soroza ismertetése: Kleopátrától I. Erzsébetig és Sophie Schollig – nagyon ellentmondásos korokból és környezetből származó asszonyok voltak, azonban van egy vonásuk: a történelem legbefolyásosabb asszonyai közé számítanak. Hatalmasak mégis támasz nélküliek, népszerűek mégis megvetettek, határozottak és elkeseredettek – ilyen vagy olyan módon mindegyikük kiemelkedett a velük egyenrangúak közül.

E dramatizált sorozat példátlan részletességgel mutatja be e rendkívüli asszonyokat, és mind korabeli, mind történelmi perspektívából megismerteti az életüket…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.