A belső erő

Már 5, 2017 by

A belső erő

Valamennyien rendelkezünk kiaknázatlan mentális energiaforrásokkal. Ugyan a feltárás komoly erőfeszítést igényel, a kitartó munka jutalma feledteti a felmerülő nehézségeket. Többnyire nem erőtlenek, hanem inkább szétszórtak vagyunk. Energiánkat következetesen elfecséreljük: túl sokat áldozunk belőle mindenféle haszontalanságokra. Ahhoz, hogy a bennünk rejlő lehetőségeket felmérhessük, először is a fölösleges ténykedéseinket kell magunkban tudatosítani. Rengeteg energiát fordítunk problémáink kibeszélésére. Mire végeztünk a panaszkodással, a megoldás már nem is foglalkoztat bennünket. Sajnos a modern életforma kifejezetten ösztönöz a pótcselekvésekre. Nem nagyon merülhetünk el önmagunkban, hiszen ott a telefon, a tévé, na meg a számítógép. Figyelmünket bármikor le tudjuk kötni. A tartalom nem fontos, lényeg, hogy a benyomás hatásos legyen.

Ahhoz, hogy valóban kiaknázhassuk a bennünk rejlő lehetőségeket, először fel kell ismernünk azt, ami valóban fontos számunkra. Pusztán a fölösleges tevékenységek mellőzésével is rengeteget teszünk lelki egészségünkért. Sajnos a legtöbben túlhajszolt életvitelt kénytelenek folytatni. A felszínes hozzáállás a társadalmi viszonyok következménye. Mivel mindig el kell adni valami újdonságot, az embereknek nincs idejük arra, hogy igazán elmélyedjenek.

A hatalmasok úgy alakították a viszonyokat, hogy a kisemberek minden energiájukat felemésszék a túlélésért folytatott küzdelem során. Hazugság, hogy csak és kizárólag a hozzáállásunkkal van a baj. A spiritualitás mestereinek azon kellene munkálkodniuk, hogy a társadalmi viszonyok lehetővé tegyék az egyéni fejlődést és kibontakozást. Csak utána jöhet az útmutatás!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.