Meztelen mennyország

jan 15, 2017 by

Meztelen mennyország

lu_logo_256pxThe Other Side of Heaven [2002]: A Walt Disney cég nemcsak meséket, hanem élőszereplős mozikat is gyárt, és nemcsak tiniknek való filmeket, hanem olyan kalandfilmeket is, mint pl. ez az igaz történet alapján készült drámai alkotás… Egy misszionárius, John Groberg viszontagságos utazását mutatja be, majd egy elhagyatott, távoli szigeten átélt kalandjait. Johnt alakítja a fentebb említett Christopher Gorham, az ő szerelmét pedig Anne Hathaway. Kettőjük levelezéséből ismerjük meg a sztorit. John pályakezdőként máris a mélyvízbe kerül, hiszen tanulmányai elvégzése után rögtön az egzotikus Tonga-szigetre kell utaznia, ahol azonban nem fogadják szeretettel. Inkább gyanakvóan, a helyi lelkész pedig kifejezetten rossz szemmel nézi a mormon vallás tanait terjeszteni próbáló Johnt.

Például amikor a fiú lába csúnyán megsérül azt is Isten büntetéseként emlegeti a hívők előtt. De John nem adja fel, bár a nyelvet sem beszéli. Segítője Kelepi, aki szintén misszionárius, de viszont helyi lakos, így egy picit könnyebben elfogadja őt a nép. A fiatal férfi többször kerül veszélyes helyzetbe, még a bibla megtanulása is kockázatos, hiszen a tűző napon, a homokban térdelve, étlen, szomjan akarja megtanulni a helyiek nyelvén. A patkánytámadás miatt majdnem a lábát veszíti el, a szigeten is vihar sújtja, ami pedig éhínséget okoz. A kaland tehát nem veszélytelen, de John munkája kezd eredményessé válni, néhányan megkeresztelkednek, egyre többen meghallgatják tanait. Persze az idő múlása, a távolság, no meg egy hívatlan kérő is próbára teszi John és Jean tulajdonképpen tisztázatlan viszonyát.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.