Idétlen időkig

dec 27, 2016 by

Idétlen időkig

Groundhog Day /1993/ : Phil Connors egy magának való, mogorva, magányos időjárás-bemondó egy pittsburghi tévécsatornán. Egyik nap azt a munkát kapja, hogy Ritával, az új szerkesztőnővel és Larryvel, az operatőrrel együtt menjen el a világvégi pennsylvaniai kisvárosba, Punxsutawney-ba, és a stáb vegye fel, amint 1993. február 2-án, a tél végén a város híres mormotája előjön odújából. (A helyi néphit szerint ugyanis ha süt a nap és az előjött mormota meglátja a saját árnyékát, akkor marad továbbra is a tél még hat hétig.) A mormotanap a város életében a legnagyobb esemény, mindenki a mormotafesztiválon ünnepel, kivéve Philt, aki már alig várja, hogy hazamehessen „száműzetéséből”. A mormota, amelyet szintén Philnek hívnak, azonban nem bújik elő, a forgatás emiatt nem sokat ér. Ettől Philnek még rosszabb kedve lesz.

poster
Idétlen időkig
00:00
--
/
--

Az idő hamarosan elromlik, hatalmas havazás támad. A telefonvonalak megszakadnak, és senki sem tudja elhagyni aznap a várost. Phil csalódottan megy vissza a szállodába Larryvel és Ritával. Alig várja a reggelt, hogy végre indulhassanak. Reggel azonban hatalmas meglepetés éri: a hó sehol! Már indulna is haza, amikor a mormotanapra hívják. Fel kell vennie, ahogy a mormota kijön a barlangból. Philnek hamarosan nagyon kellemetlen déjà vu érzése támad. A mai nap az igazi mormotanap! De akkor mi volt tegnap? Kelletlenül felveszi újra a jelenetet, majd hamarosan hózápor támad. Este visszatérnek a szállodába Ritával és Larryvel, hogy reggel hazautazhassanak. Reggel azonban nyoma sincs a hónak! Helyette viszont újra mormotanap van az egész városban! Phil ráeszmél, hogy csapdába került: élete végéig a mormotanapot kell felvennie!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.