Egy fiúról

dec 28, 2016 by

Egy fiúról

About a Boy /2002/ : A 12 éves Marcus Brewer depressziós, öngyilkos hajlamú és a hippikorszakban ragadt anyjával Fionaval él együtt, és bármit megtenne, hogy anyját boldogabbnak lássa, még akkor is, ha ezzel magának okoz problémákat. Az iskolában kiközösítik és macerálják a fiút a furcsa szokásai és ruhája miatt, még a suli geekjei is túl furának tarják Marcust, aki óra alatt magáról elfeledkezve anyja kedvenc dalát énekli. A film másik főszereplője a 38 éves trendi Will Freeman kényelmesen és semmittevően él, akinek nem kell dolgoznia, mert apja egyetlen híressé vált dalának jogdíjából él. Ő érzelmileg elzárja magát a világtól, mert úgy gondolja, hogy ez a hosszú, boldog és stresszmentes élet titka. Persze csajozik és kihasználja a pénz nyújtotta kényelem előnyeit, de nem akar senki mellett elköteleződni. Úgy gondolja, hogy a legjobb, ha elvált és gyerekes nőknél próbálkozik, ezért elmegy egy egyedülálló szülők klubjába, kitalálva magának egy kétéves képzeletbeli gyereket, annak érdekében, hogy nőket szedhessen fel. A klubban össze is barátkozik Suzieval, és rajta keresztül megismerkedik Marcussal és az anyjával. Miután a depressziós Fiona öngyilkosságot kísérel meg, Marcus elhatározza, hogy kerít egy apajelöltet biztosítékképpen…

poster
Egy fiúról
00:00
--
/
--

A film a modern társadalomban élő emberek magányosságának tanulmánya, amelyben a karakterek nagyon emocionális utazáson mennek át, és velük együtt a nézők is, miközben remekül szórakozunk a film nagyon vicces szövegein. Nemcsak az cinikus és szellemes dialógusok és belső monológok miatt, de a komikus helyzetek és a komoly téma természetes és könnyed kezelése miatt is nagyon frissnek tűnik a film,ezerszer feldolgozott témája ellenére, amiben hál’ istennek sikerül elkerülni a túlzott szentimentalizmust. Mindegyik fő karakter nagyon mélyen magányos, még az is, aki erről esetleg nem is tud. Chris és Paul Weitz rendezte angol-amerikai dráma és komédia alapvetően a magányos és/vagy stresszes emberek életetüket átvészelő stratégiáiról szól.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.