Karácsonyi csoda

dec 26, 2016 by

Karácsonyi csoda

Christmas in Wonderland |2007| : A Saunders család két nappal karácsony előtt a napfényes Kaliforniából egy távoli kisvárosba kényszerül költözni. Ez senkinek sem tetszik, csak egyedül Mary az, aki boldog, mert ő még hisz a Télapóban, és abban is, hogy a karácsony csakis örömöt és csakis jót hozhat mindenkinek. Már beteljesülni látszik minden kívánság, mikor váratlanul egy táskányi pénz hullik a gyerekek ölébe. Viszont a táska valódi gazdái ezt nem igazán nézik jó szemmel, és mindent elkövetnek ünnep ide vagy oda, hogy a visszaszerezzék, már azért is, mert a pénzt ők készítették… – Szent Karácsony a keresztény világ legnagyobb ünnepe, melyen Jézus Krisztus születésére emlékezünk és a szeretet illetve a megbékélés idejét töltjük családunk körében. A karácsony már a Krisztus utáni 4. században, a Római Birodalom idején hivatalos ünnep lett, 325-ben pedig a nikaiai zsinat után pontos időpontja is meghatározásra került mégpedig minden év december 25 -ét megjelölve a nagy napra.

poster
Karácsonyi csoda
00:00
--
/
--

Sokkal később, a reformációt követően, a XVI. század első harmadában kialakult a karácsonyfa állítás szokása is, mégpedig német területeken. Sokak szerint Luther Márton lehetett az első, aki családjának fenyőfát állított Szenteste. Nálunk, Magyarországon a legelső karácsonyfát Brunszvik Teréz grófnő – az első hazai óvodák megalapítója – állította 1824-ben. A karácsony a legszentebb ünnepeink egyike, amikor szívünkbe béke, szeretet és nagylelkűség költözik. Boldog Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.