Christmas Carol

dec 19, 2016 by

Christmas Carol

A Christmas Carol |2009| : A film középpontjában Ebenezer Scrooge. Az 1800-as évek Londonjában járunk, amikor a vén uzsorás, a galád milliomos otthonát karácsony éjjelén három szellem látogatja meg egymást után, akik magukkal viszik egy időutazásra. Az első a múlt szelleme, aki felidézi Scrooge gyerekkorát. A második a jelen szelleme. Megmutatja unokaöccse, Fred és az alkalmazottja, Bob Cratchit otthonát, hogy milyen borzalmas dolgok folytak náluk. A harmadik szellem, a jövőé, aki Scrooge jövőjét mutatja meg… A történet Scrooge-ról, a kapzsi csúf öregemberről szól, aki a nagy pénzcsinálás közepette elfelejtette szeretni az embereket, és három (egészen pontosan négy) kísértetnek kell rádöbbentenie őt szenteste, hogy mennyire tökfej, mert ugye szeretni és segíteni kell embertársainkat, meg örülni a karácsonynak. A szerző, Charles Dickens olyan klasszikus, akin nem ült meg a por, Karácsonyi ének című meséje pedig még inkább az, ezért aztán egy cseppet sem meglepő, hogy az alkotók a történet legapróbb részleteiben is hűségre törekedtek.

poster
Christmas Carol
00:00
--
/
--

Még a szereplők külseje is az első kiadásban (1843) szereplő rajzok pontos mása, Scroodge álla pont abban a szögben ugrik előre, ahogy azt a karikaturista-illusztrátor John Leech annak idején megrajzolta. De emellett az alkotók maximálisan éltek az animáció kínálta lehetőségekkel is, tehát minden helyre, ahol az eredeti novella lehetőséget hagy rá, látványos repüléseket, rakétaszerű kilövéseket és hideglelős üldözős jelenetet illesztettek be, szerencsére nem többet a kelleténél. Aki régen olvasta a mesét, annak talán nem is fog szemet szúrni az a pár akciódús betoldás, amik viszont fantasztikusan mutatnak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.