Polar Expressz

dec 19, 2016 by

Polar Expressz

The Polar Express |2004| : Hűvös karácsonyi éjjelen járunk, az 1950-es években. Egy kisfiú abban a bizonyos korban jár, mikor már megkérdőjelezi, a Mikulás létezését, és, hogy a karácsony nem több, mint a szülők szórakozása és puszta kitalációja. Nyugtalanul forgolódik az ágyában, amikor váratlanul hangos kerékcsikorgás és zakatolás veri fel őt, és az ablakhoz vonzza; egy hatalmas vonat áll meg egyenesen a házuk előtt. A vonat nagybajuszú kalauza azt mondja, egyenesen érte jöttek. Az úgynevezett Polar Expressz végállomása nem más, mint az Északi-sark, utasai ezer és ezer, hősünkhöz hasonló pizsamás gyermek, akik azért ülnek eme varázslatos vonaton, hogy találkozhassanak a Mikulással, aki az Északi-sarkon, majd kiválasztja azt a gyermeket, akinek elsőként adja oda a legelső és legszebb karácsonyi ajándékot, mely csodálatosabb lesz valamennyi ajándék közül. E csodálatos megtiszteltetés kiválasztottja pedig akárki lehet. Az úti cél mesés, az odáig tartó utazás pedig lélegzetellátó.

poster
Polar Expressz
00:00
--
/
--

De vajon valóság ez, vagy csupán csak egy szép, hosszú álom? A kisfiú számára újra és újra felvetődnek saját kételyei és bizonytalanságai, melyeknek leküzdése csak egy sok akadály közül, ami az expressz célba érését hátráltatja. A borzasztó hóakadályok és természeti katasztrófák csapásai mellett, hősünknek számtalan kalandban lesz része, a mozdony ideiglenes vezetésével, egy magányos kisfiúval és egy kedves lánnyal, valamint a vonat egyik ismeretlen, titokzatos utasával. Mindemellett fel kell magában fedeznie a karácsony lényegének igazi mibenlétéét, csak így lesz képes megérteni és átérezni ennek az utazásnak valódi lényegét…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.