Hull a pelyhes

dec 14, 2016 by

Hull a pelyhes

Jingle All the Way |1996| : Pár nap múlva karácsony, ilyenkor egy valamire való szülő a zsúfolt játékboltokban tipródik, hogy begyűjtse csemetéinek a klasszabbnál klasszabb ajándékokat. Ted, a “tökéletes” apa, például élő rénszarvast (!) vezet elő gyermekének. Nem így a szomszédja, Howard, az elfoglalt üzletember. Nemcsak kisfia karateversenyét kési le, de kollégái ünnepi hangulata sem juttatja eszébe: ideje lenne végre beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Az utolsó pillanatban mentő ötlete támad: megfogja venni kisfiának a szezon legcsodásabb játékát, a Turboman-babát. Csak az a baj, hogy ez másoknak is eszébe jutott, és már sehol sem lehet kapni. Howard elhatározza, hogy a föld alól is szerez egyet, de mintha mindenki összeesküdött volna ellene. A végsőkig elszánt apa halált megvető bátorsággal vív meg az “ellenséggel”: egy barátságtalan rendőrrel, egy őrűlt postással és egy csapat Télapóval.

poster
Hull a pelyhes
00:00
--
/
--

A film ötletét elvileg a ’80-as években nagyon divatos Cabbage Patch-babák szolgáltatták. Velük kapcsolatban volt ilyen óriási vásárlási láz annak idején. Érdekesség, hogy 2001-ben egy amerikai bíróság kinyilvánította, hogy a Hull a pelyhes ötletét a Huszadik századi róka egy Brian Webster nevű biológiatanártól lopta. A pasas másfél millió dollár kártérítést kapott, de később visszaperelte tőle ezt a stúdió.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.