Az Élet csodaszép

dec 12, 2016 by

Az Élet csodaszép

It’s a Wonderful Life |1946| : December 24-én George Bailey dolgai nem állnak jól. Az érte elhangzott imák a barátaitól és családjától meghallgatásra találnak a Mennyországban, és Clarence Odbody másodosztályú angyalt jelölik ki, hogy mentse meg a férfit, amivel Clarence kiérdemelheti a szárnyait. Franklin és Joseph főangyalok visszanézik George életét Clarence-szel. A 12 éves George kimenti öccsét, Harryt egy befagyott tóból, de ezért elveszti egyik fülére a hallását. Később, mint gyógyszertári inas megmenti éberségével a gyásztól lesújtott főnökét, Mr. Gowert, aki véletlenségből mérget ír fel egy gyermeknek szánt receptre. George álma az volt, hogy világot akar látni. De minduntalan feláldozza ambícióit másokért. Harryre vár, hogy befejezze a középiskolát, és átvegye a helyét a Bailey Építési és Hitel Egyesületnél.

1928-ban öccse érettségi bálján beszél jövendőbeli feleségével, Mary Hatch-csel, aki kislánykora óta szerelmes belé. Az este folyamán George szórakozott nagybátyja, Billy bácsi és Harry közli George-dzsal, hogy édesapjukat stroke érte. Néhány hónappal később Henry F. Potter, egy szívtelen háziúr és többségi részvényes az Építészeti és Hitel Egyesületnél megpróbálja meggyőzni az igazgatóságot, hogy állítsák le a lakáshitelt a szegények részére. George lebeszéli az igazgatóságot Potter javaslatáról, de csak azzal a feltétellel mennek bele, ha George veszi át a cég irányítását…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.