Türelmed próbája

Türelmed próbája

Talán elkeseredtél, mert úgy tűnik, Isten halogatja az imáid megválaszolását? Vedd észre, azt, hogy ez a késlekedés nem jelenti az elutasítást. Az, hogy IDÁIG még nem válaszolt Isten, nem ugyanaz, mintha nem is akarna válaszolni, vagy elfelejtkezett volna rólad, vagy hogy egyáltalán nem is törődne veled. Csak annyiról van szó, hogy „még nem”. A szellemi érettség eléréséhez hozzá tartozik, hogy megtanulj különbséget tenni a „nem” és a „még nem”, a visszautasítás és a késedelem között.

A Biblia azt tanítja nekünk, hogy „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” Lehetséges, hogy Isten késedelme pont a te türelmed próbája. Egyszer mindenki tud türelmesen várni. Legtöbben még kétszer is, sokunk még háromszor is. Tehát Isten újra, meg újra, meg újra próbára teszi a türelmedet. De miért? Hogy láthassa, mennyire vagy türelmes? Nem így van!

Azért teszi, hogy te magad lásd meg, hogy mennyire vagy türelmes. Tehát azt, hogy megtudd, mi van benned és megismerd, mennyire vagy odaszánt. Isten próbára tesz téged, hogy megláthasd, ő hűséges, még akkor is, ha a válaszok, amelyekre vársz, még késnek. Hogyha elkeseredtél, fordítsd az ellenkezőjére a dolgokat. Jusson eszedbe, hogy a késedelem által Isten türelemre tanít. Kérd őt, hogy az elkeseredésedet változtassa türelemmé.

Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. Mert még “egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik”.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra 5-10 másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment