Az irgalom atyja 1.

nov 15, 2016 by

Az irgalom atyja 1.

L’angelo dei bimbi [2004]: Don Carlo Gnocchi olasz katolikus lelkipásztort a könyörületesség papjának nevezték kortársai, áldozatos életével rengeteg emberen segített. Diákjait követve, hogy osztozzon sorsukban és szenvedéseikben, részt vett a II. világháborúban, és imádságokkal, példamutatással segítette őket. A háborút követően minden erejével a vérontásban súlyos sérüléseket szenvedett végtagjukat, szemüket elvesztő gyerekek ápolásának, gondozásának szentelte az életét. A negyvenes évek elején vagyunk, a II. világháború idején. Don Carlo Gnocchi a neves katolikus milánói iskola, a Gonzaga hitoktatója, hatása rendkívüli a diákokra. Don Carlo szeretne a frontra menni, hogy lelki támaszt nyújtson a harcoló katonáknak. Vallja: „Ahol ember van, ott van az Úr is.” A háborúhoz kezdetben ellentmondásosan viszonyul, természetesen nem lelkesedik érte, de mint aki benne él a valóságban, tudomásul veszi, hogy a háborúk évezredek óta szerves részei a történelemnek.

Az albán fronton harcoló katona feleségét azzal vigasztalja, hogy a kötelességét teljesíti, s büszke lesz majd rá, ha kitüntetést kap.Don Gnocchi véleményét a háborúról az albán fronton szerzett személyes tapasztalatai változtatják meg. Az átélt szörnyűségek, a rengeteg sebesült és halott látványa rádöbbenti, hogy nincs igazságos háború, minden háború lényege az öldöklés, a pusztítás, a rombolás.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.