Kleopátra

nov 12, 2016 by

Kleopátra

Történelmet csináló asszonyok – Kleopátra: Hadseregeket vezetett, csatahajókat építetett és könyörtelen volt a versenytársaival szemben. Kleopátra ma is legenda, és a története számtalan regény és film témájául szolgált… – A soroza ismertetése: Kleopátrától I. Erzsébetig és Sophie Schollig – nagyon ellentmondásos korokból és környezetből származó asszonyok voltak, azonban van egy vonásuk: a történelem legbefolyásosabb asszonyai közé számítanak. Hatalmasak mégis támasz nélküliek, népszerűek mégis megvetettek, határozottak és elkeseredettek – ilyen vagy olyan módon mindegyikük kiemelkedett a velük egyenrangúak közül. E dramatizált sorozat példátlan részletességgel mutatja be e rendkívüli asszonyokat, és mind korabeli, mind történelmi perspektívából megismerteti az életüket… – Sokan sokféleképpen kutatták Kleopátra valódi arcát. Élete és halála mind a mai napig a történelem egyik legnagyobb rejtélye. Kleopátra a Ptolemaiosz-család sarjaként tulajdonképpen nem is egyiptomi, hanem görög származású volt.

Apja halála után Egyiptomban hosszú polgárháborús időszak következett, amelynek lezárásaképpen Kleopátra rövid ideig 12 éves testvérével uralkodott együtt. A gyermek uralkodó viszont néhány év után következetesen eltűnt a hivatalos feliratokról és érmekről, mígnem „rejtélyes” körülmények között elhunyt. Kr. e. 44-ben Kleopátra végre egy személyben irányíthatta birodalmát.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.