Egészséges ötletek 13.

jan 19, 2018 by

Egészséges ötletek 13.

Egészséges ötletek tárháza: „Cím” → Édes otthon → A legtöbb ember számára nem újdonság a légkör szennyezettségének világszerte növekvő veszedelme, de sokkal kevesebben tudják, hogy ez a veszély az otthonainkban is fenyeget. Korunk egyik ironikus ellentmondása, hogy a technika, amelytől azt várjuk, hogy növelje kényelmünket, gyakran rongálja egészségünket. A modern fűtő- és hűtőrendszerek a tökéletes hőmérsékletű helyiségek ígéretével kecsegtetnek, életünket mégis meghűlések és allergiák nehezítik. A kémiai adalékanyagok tartósabb festékek, szövetek, fa és építési anyagok gyártását teszik lehetővé, viszont mérgező gőzökkel tölthetik meg a levegőt. Otthonunk lelki világunk közepe, amelynek szolgálnia kell lelkünk békéjét és testünk egészségét. Érdemes tehát körülnézni „házunk táján”, és a szükséges átalakításokat elvégezni.

Ahhoz, hogy harmóniában éljünk a természettel, nem kell egy kőkori kupolában vagy egy földtetős házban berendezkednünk. Még a leghagyományosabb, jóval a környezetvédelem szükségességének a felismerése előtt épült otthont is átalakíthatunk az egészséges tervezés alapelveivel. Így otthonunk a kényelem és a megnyugvás helyszínévé válhat, ahol önmagunkkal és az élettel megbékélhetünk. A reklámokból jól ismert tisztítószerek mind ragyogó tisztaságot ígérnek. Egyik sem részletezi azonban, hogy összetevőik káros hatással lehetnek ránk, családunkra, környezetünkre.

Olyan tisztító szereket válasszunk, amivel környezetbarát módon tarthatjuk tisztán otthonunkat, a nappalitól a fürdőszobán át a gyerekszobáig. A tisztítószer biológiailag lebomló összetevőkből álljon, amivel eltávolíthatjuk a zsírt és a szennyeződéseket és nem mellesleg, fényesít is…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.