Egészséges ötletek 10.

jún 19, 2017 by

Egészséges ötletek 10.

health-andEgészséges ötletek tárháza: „Cím” → Az egészséges és boldog kedvenc → Vizsgálattal bizonyították a háziállatok egészségmegőrzésre, betegségekből való felépülésre gyakorolt pozitív hatását. Társállatainkkal való kapcsolatunk pozitívan befolyásolja fizikai és mentális állapotunkat, életminőségünket. Akinek kisállata van, nagy eséllyel alacsonyabb a vérnyomása, koleszterinszintje, kevesebb kardiovaszkuláris kockázati tényezővel bír, jobban és hamarabb felgyógyul sebészeti beavatkozások után. Megfigyelték azt is, hogy az infarktuson átesett betegek közül azok élik túl nagyobb eséllyel az első évet, akik kisállatot gondoznak. A két- négy-, (néha több vagy kevesebb) lábú társ jelenléte csökkenti a stresszt, így általánosan erősíti az immunrendszerünket.

„Szinte bármilyen állat, még egy társállatként tartott kígyó is pozitív hatással lehet ránk a szoros kapcsolatnak és intenzív kommunikációnak köszönhetően”

„Állataink elvárások nélkül szeretik a gazdájukat. Az empátia, amit segítségükkel megtanulunk, az emberekkel való kapcsolatunkban is működik. Ám ez csak akkor igaz, ha „hagyjuk őket gyógyítani”, nem terheljük aránytalanul, hanem egészséges, boldog életet élhetnek mellettünk.”

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.