Egészséges ötletek 8.

máj 21, 2017 by

Egészséges ötletek 8.

health-andEgészséges ötletek tárháza: „Cím” → Menő és trendi konyhai tippek → Ezeket főzd, ha menő akarsz lenni! Trendi enni. Úgy általában. Irányzatok szerint is – például vega, vegán, bio, újmagyar, stb. Persze az ételek között is vannak trendek. A legmenőbb, legismertebb, legdrágább külföldi éttermek trendjei előbb-utóbb begyűrűznek hazánkba, átveszik az itteni ismert éttermek, catering cégek és végül, legalább egy próba erejéig sok esetben az arra fogékony háztartások is. S hogy melyek az igazán menő ételek most? Bizony, már nem csak a legdrágább alapanyagokból készült ételek számítanak divatosnak. Eljött a marhapofa és a belsőségek időszaka. Ki gondolná például, hogy az oldalas isteni lesz, ha sütés közben szilvalekvárral kenegeted? A hagyományos desszertek is új külsőt, „ráncfelvarrott” ízeket kapnak. Összemosódnak a határok az előétel/főétel/desszert, az édes/sós, a zöldség/gyümölcs között.

Felkapott minden, ami a franciáktól származik. A macaron jött, látott és győzött. Tarol a burgundi marharagu (boeuf bourgignon) – egyébként méltán. A rillette, vagyis a francia húskrém sem a régi már. François Rabelais így emlékezett meg róla: „lágy barna lekvár, disznóhúsból”, no mára már ez sem igaz. Készül halból, vadból, de még akár padlizsánból is.

Már nem trendi télen az epres süti, hiszen mindannyian tudjuk, hogy azok a gyümölcsök, zöldségek, amelyeket nem szezonjában vásárolunk, ízükben meg sem közelítik a frisset. Így a legjobb éttermek étlapján spárga hetek, medvehagyma napok és eperspecialitások vannak akkor, amikor annak épp aktualitása van – nyilván ezt nagyon könnyű adaptálni saját háztartásunkba is…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.