Egészséges ötletek 3.

ápr 7, 2017 by

Egészséges ötletek 3.

health-andEgészséges ötletek tárháza: „Cím” → Le a korral → Valóban számít a kor? Az ember annyi idős, amennyinek érzi magát. Ha valaki jól érzi magát a bőrében, annak számára az életkor valamilyen elvont fogalom, nem több, mint egy adat a személyi igazolványában. Ha valaki tudatosan éli az életét, az az évek múlásával akár még fiatalodhat is, legalábbis biológiai értelemben. A végső döntés beállítottságunktól függ, mert a megélt valóság annak függvénye, hogy hogyan érezzük magunkat. Születésnapunkon általában megkérdezik: „Hány éves lettél is most?” És önkéntelenül elfogadjuk, hogy az évek múlásával valóban elkerülhetetlenül öregebbek lettünk, csupán attól, hogy az idő múlik. Testünk azonban nem lesz minden eltelt évvel öregebb, minthogy – kevés kivételtől eltekintve – csaknem minden sejtünk egy éven belül megújul. Tehát akárhogy vesszük is, minden évben új meg új szervezettel rendelkezünk. Épp ezért az öregedés nem annyira fiziológiai, mint inkább kibernetikai kérdés.

Az identitás kérdése: ki a lakója ennek a testnek? Ha a tudat fiatal, a test is pontosan ezt fogja visszatükrözni. Tudatosítsuk magunkban minden este elalvás előtt: „Valódi lényemnél fogva kortalan tudattal rendelkezem. Bár megszülettem, nem lehetek sem beteg, sem öreg, LÉTEZEM.” Higgyük el, hogy fiatalok vagyunk! Ne vágjunk neki egyetlen napnak se úgy, hogy ezt ne tudatosítsuk magunkban. Ehhez nem elég, hogy ezt végiggondoljuk, elengedhetetlen, hogy érezzük is, s önmagunk valóságaként éljük meg. Akkor életkorunk valóban csak száraz adat lesz igazolványunkban, s nem lesz semmiféle hatása arra, amit megélünk.

A fiatalos megjelenés kétségtelenül örömteli dolog, igazán azonban az számít, hogy milyen fiatalnak érezzük magunkat. Képzeljük magunk elé, mennyivel éreztük magunkat fiatalabbnak és életerősnek tíz évvel korábban, és éljük meg ezt az érzést mai valóságként. Ily módon képesek lehetünk arra, hogy magunk döntsünk jövőnk felől. Ez a meggyőződés, amelyet nap mint nap megerősítünk, üzenetként eljut szervezetünk valamennyi sejtjéhez, amitől minden egyes sejt is fiatalabbnak érzi magát. Ezt egészségként, vitalitásként, életkedvként éljük meg. Fejlesszük ki szellemi ellenállásunkat azzal a hiedelemmel szemben, hogy az idő múlása szükségszerűen öregít…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.