Egészséges ötletek 2.

nov 17, 2016 by

Egészséges ötletek 2.

health-andEgészséges ötletek tárháza: „Cím” → Rossz dolgok, amik jót tesznek → Mindannyian hajlamosak vagyunk megadni magunkat a rossz szokásoknak: pár kockányi csokoládénak, egy gyors kávénak (vagy kettőnek), netán annak, hogy sokkal többet aludjunk egy hétvégén (vagy akár egy hétköznap), mint az normális lenne. Ezek a “rossz szokások” azonban sok esetben jót tesznek, és sokkal rosszabb helyzetektől mentenek meg: néha csak egy apró változtatás szükséges ahhoz, hogy tényleg a legjobbat hozzuk ki mindenből. A kávéra sok rosszat mondtak már eddig, de pár pohárnyi kávénak jól mérhető egészségügyi előnyei is vannak, ez az ital fokozza ugyanis a mentális képességeket, a figyelmet, az ébrenlétet, és újabb kutatások szerint a kettes típusú cukorbetegség kockázatát is csökkenti.

Jól tudjuk, hogy a cukorban igen gazdag, feldolgozott csokoládé nem tesz jót sem az egészségünknek, sem pedig a testsúlyunknak – és ennek ellenére rengetegen nyúlunk hozzá mindennap. Ez pedig nem is baj – a trükk abban rejlik, hogy a tejcsokoládét magas kakaótartalmú étcsokoládéra kell cserélnünk. A magas kakaótartalomhoz ugyanis egészségügyi előnyök köthetők: jobb emlékezőtehetség, egészségesebb szív – sőt, akár még fogyás is. Ha pedig nem egyedül, hanem szeretteinkkel együtt eszünk csokoládét, az társas kapcsolatainknak is jót tesz és mentális jóllétünket is fokozza. (Sokat azért ebből se együnk!)

Sokan feleslegesnek vagy egyenesen lustaságnak tartják a több alvást, a délutáni sziesztát vagy a hétvégi alvásmaratont. Tény, hogy általában 7-9 óra alvást tartunk normálisnak, de van, aki ennél többet igényel. Ha pedig kevesebbet alszunk munkarendünk vagy a stressz miatt, azt valamikor be kell pótolnunk, amit leginkább a hétvégén tudunk megtenni. Az mindenesetre biztos, hogy rendszeres, pihentető alvásra van szükségünk ahhoz, hogy egészségileg a legjobban legyünk…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.