Egészséges ötletek 1.

Sze 22, 2016 by

Egészséges ötletek 1.

health-andEgészséges ötletek tárháza: „Cím” → Szuper ételek → A “szuperétel” népszerű kifejezéssé vált az élelmiszerekkel és egészséggel összefüggésben használt nyelvezetben. Azonban, a szónak nem létezik szakszerű meghatározása és ezen ételek egészségre gyakorolt hatásának tudományos bizonyítékai – bár gyakran pozitívak- nem szükségképpen alkalmazhatók a valódi étrendekre. Továbbra is a változatos és tápanyagokban dús élelmiszereken, – beleértve a sok gyümölcsöt és zöldséget-, alapuló étrend marad a legjobb módszere az optimális egészséget biztosító, kiegyensúlyozott tápanyagbevitelnek. A szuperétel egy népszerű fogalom, mikor szóba kerül az élelmiszerek és az egészség kapcsolata. A média tele van az ultraegészséges élelmiszerekről szóló híradásokkal, kezdve a fekete áfonyától, a céklán és a kakaón át, a lazacig.

Ezek a beszámolók azt állítják, hogy a legújabb tudományos bizonyítékokat tükrözik, és biztosítanak minket arról, hogy ezen ételek fogyasztása megadja testünknek és egészségünknek azt a kezdő lökést és erőt, amelyre a betegségek és az öregedés távoltartása érdekében szükségük van. Ám van valami igazság magva az ilyen híreknek? A szuperételeket – különösen a fejlett országokban – övező figyelmet mostanában valószínűleg az élelmiszerekkel és az egészséggel kapcsolatos növekvő közérdeklődés ösztönzi.

Míg a fogalom használatát már a 20.század elején feljegyezték, az csak mostanában vált népszerűvé a nyelv főáramában.2 A „szuperétel – superfood” szóra való egyszerű internetes keresés közel 10 millió találatot ad ki – túlnyomórészt egészséggel és táplálkozással foglalkozó blogokból, online híroldalakból és magazinokból, továbbá étrend-kiegészítők forgalmazóitól. Azonban, a médiában mindenütt jelenvalósága ellenére, a szuperételnek nincs hivatalos vagy jogi meghatározása…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.