Most Jó

dec 4, 2016 by

Most Jó

lu_logo_256pxEgy szép napon fölfedezik majd a rák ellenszerét, és magyarázni kell majd az utódoknak, hogy miért is írtak annyi regényt és filmet ebben a témában, ahogy most magyarázni kell, hogy a kis Miminek nem torokgyulladása van, hanem a tüdejét eszi a betegség. Szép világ lesz, majd mindig emlékeztetni kell magunkat (vagy másokat), hogy mi az, amikor fehér bőrű, karikás szemű lányok jelennek meg a vásznon, akik úgy ülnek a karosszékben, hogy felhúzzák mindkét lábukat. Vannak szabályok, de a lényeg az, hogy nincs menekvés, úgy nem illik az ilyen filmeket befejezni, hogy láss csodát, ma is él, és meg nem halt. Addig azonban nincs más dolgunk, mint felvértezni magunkat, tudni, hogy ez egy műfaj, akárhogy kevergetik, akárhová helyezik is a hangsúlyokat, a végén a síró rokonok maradnak a képernyőn. Ennek megfelelően, páncélozott szívvel, mindenféle élelmiszerekkel a különböző tányéron ül le az elszánt ember, tudja, mit kap, tudja, hogy facsargatni akarják a szívét, és rendben van, facsargassák is.

De hiába a giccsmutató kilengése, hiába a háborgás, hogy ami a hatást illeti, biztosra mennek, hiába a sok nasi, a végén legfeljebb tele szájjal lehet bőgni. Mert leginkább ez a titka a Most jó című filmnek. Nem kiszámíthatatlan, és viszonylag nagy erőfeszítés nélkül lehet mondani előképeket: Bakancslista, Juno, A szerelem erejével.

Nemcsak a nóta vége ugyanaz, de már az eleje és a közepe is, pedig ez angol film, kényelmesebb, részletezőbb, finomabb. Nemcsak szenvedés és szenvedély, hanem humor is, báj, bénáskodás, kamaszidétlenség. Nyilván ettől fájdalmasabb, úgy felejteti el a bajt, hogy a néző is elfelejti, már azt hiszi, hogy lehet boldognak lenni, ha nem is véglegesen, de legalább egy ideig, amikor az első randira indulva elkezd dőlni a lány orrából a vér, és nem áll el, halomban állnak a véres törülközők, és érkezik a mentőautó…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.