Ezer szó

feb 14, 2017 by

Ezer szó

lu_logo_256pxAz ötlet maga Steve Koren agyából pattant ki, ugyanis ő felelős a forgatókönyvért, míg Brian Robbins magára vállalta a nehéz feladatot, hogy kitalálja kik lesznek a színészek részben és hogyan rendezi meg magát a filmet. Hiszen első ránézésre egy vígjátékról van szó, amely csak egyszerűen szórakoztat minket. Annak ellenére, hogy a film maga lassan indul el és azt a képet vetíti, hogy egy klisés és elcsépelt poénokkal teletűzdelt ócska, nem túl humoros és poénos vígjáték, egész kellemes csalódást okozhat bárkinek. Lévén, hogy tartalmaz egy drámai szálat is, az ember azt hinné, hogy nem lehet kikapcsolódni a film mellett. Pedig vagy szándékosan, vagy véletlenül, de amilyen nehezen indul el a film és amilyen nehézkesen bontakozik ki, olyan hirtelen fejlődik fel odáig, hogy az ember azon kapja magát, hogy még élvezi is. Gyenge indítás és nyugodt cselekmény gyakorlatilag. Nem túl megeresztett történet sok fantáziával, ennek ellenére remek az összhang.

Egyszerű helyzettel találja magát szembe Jack McCall. Dr. Sinja nagyon karizmatikus személyiség és sok követője akad. Jack arra vállalkozik, hogy kiadja Dr. Sinja könyvét, amivel hatalmas profitot szerezhet. A probléma akkor kezdődik, amikor Jack megígéri, hogy tovább adja mindazt, amit Dr. Sinja sugal tanításaiban. Jack reggel arra ébred, hogy egy Bodhi fa van az udvarában, amely összeköttetésben áll vele. Amikor beszél, minden egyes elejtett szóért, lehull a fa egy levele. Amikor elfogynak a levelek, akkor ő is meghal. Egy dumagép, aki egy arrongáns és beképzelt öntelt hólyag, ez egyenlő a halállal. Hiszen fel kell találja magát, egy olyan világban, ahol a szavak döntenek el mindent.

Annak ellenére, hogy jól boldogul az elején szavak nélkül is felfedezi, hogy még sem ilyen egyszerű minden. Át kell értékelje önmagát és az egész életet. Eddie tökéletesen beleilleszkedik a szerepébe, nem áll neki rosszul, amikor csendben van és egyik hülye módzsert találja a másik után, hogy megoldja a helyzeketeket, amik kialakulnak körülötte…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.