A pap gyermekei

feb 14, 2017 by

A pap gyermekei

Üdítően vidám hangulatú vígjáték a szomszédunkból, Horvátországból. A turisták számára ismerős környezetben humoros, mégis komoly társadalmi kérdéseket feszegető történet bontakozik ki. Don Fabijan egy dalmát sziget falujába érkezik, hogy Jakov atya várható áthelyezése után átvegye a helyi gyülekezet vezetését. A csökkenő gyermekszületéseket látva Don Fabijan sajátos módszerhez folyamodik a közösség gyarapodásának beindítására: a helyi trafikossal és a gyógyszertárossal szövetkezve egyesével kilyukasztják a helységben kapható összes óvszert… A remek alapszituációból egy kerek és humoros történet bontakozik ki, amelynek mentén lassan megismerjük a falu legfontosabb figuráit, így egy sztereotíp társadalmi tablót is kínál film a nevetések mellé. A különböző karakterek tényleg viccesen eltúlzott jellemvonásai és a konkrétan lehatárolhatató, vissza-visszatérő szereplőgárda színházi utánérzést kelt, és ez nem véletlen, hiszen a forgatókönyvíró eredetileg színpadra írta a történetet.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Az abortuszra és a helyiek vallásos buzgóságának apadására adott válságkezelés természetszerűleg komoly irányba tereli A pap gyermekeit, és ezen a ponton kialakul egy jelentős ellentmondás a korábban komolytalanul felvázolt karakterek és a kérdés drámaisága között.

A pap gyermekei egy frappáns, de nem reális ötleten alapszik – nevezetesen az egyház és a szex viszonyán –, abból viszont a humor szintjén kihozza maximumot. Eközben végig általánosít és sztereotipizál, ezzel pedig biztosan megsért néhány nézőt, mégis jó szándékú marad, hiszen elgondolkodtat a problémán…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.