Gettómilliomos

dec 4, 2016 by

Gettómilliomos

lu_logo_256pxA Legyen Ön is milliomos! tévévetélkedő indiai változatában egy fiatal fiú a milliós kérdéseket ostromolja és mindegyikre tudja a helyes választ. Jamal gyanúsan éles elméje mögött a műsor készítői csalást sejtenek, így – a kényszervallatás brutális eszköztárát sem nélkülözve – részletes magyarázatot követelnek a versenyzőtől. A kérdések közbeni visszaemlékezésekben feltárul a mai India nyomorúsága és egy testvérpár emberi küzdelme az életben maradásért. Jamal és Salim korán árvaságra jutnak, innentől kezdve magukra vannak utalva, senkire sem számíthatnak. Találkoznak a szintén árva Latikával, akit egy menekülés során elveszítenek. Jamalnak azonban később több ízben is sikerül felkutatnia őt a sok milliós Mumbai forgatagában.


Életük során az idősebb testvér, Salim inkább az erőszakot és az ezzel szerezhető sok pénzt választja, míg Jamal számára gyermekkori szerelme, Latika megtalálása a legfontosabb. A vetélkedő konkrét kérdései kapcsán felvillan múltjuk egy-egy darabja. A helyes válaszokra nem könyvek és tanárok, hanem az élet kemény iskolája tanította meg Jamalt.

Megtudjuk például, hogy a gyermekként koldulni kényszerülő fiú egy alkalommal egy százdolláros bankjegyet kapott egy amerikai turistától, így tudja, hogy a bankón Benjamin Franklin arcképe szerepel. Arra a kérdésre azonban nem tudna válaszolni, hogy ki szerepel az ezerrúpiás bankjegyen, Jamal ugyanis még életében nem látott olyat. A film a dokumentarista, drámai stílus, a romantika és a könnyedebb humor sajátos elegye.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.