A megbocsájtás kegye

Sze 8, 2016 by

A megbocsájtás kegye

lu_logo_256pxEgy amish közösség több gyermekét megöli és megsebesíti, rokkanttá teszi egy lövöldözö fegyveres. Az eseményeket a média és a világ is megdöbbenve kíséri figyelemmel. A békés kis város örökre megváltozik, amikor egy fegyveres értelmetlenül életét veszi 5 gyermeknek és még többet megsebesít egy Amish iskolában, aztán magával is végez. A világ a média szemén keresztül szemléli az eseményeket, és értetlenül fogadja az Amish közösség reakcióját, miszerint, teljes mértékben megbocsájtanak a lövöldözőnek. Csak az egyik anya Ida Graber kerül mély ellentmondásba és küzd saját magával és a hitével… A film alapja a 2006-os Nickel Mines-i lövöldözés. A településen egy fegyveres ámokfutó túszejtő akcióba kezdett, majd tüzet nyitott az amish vallási közösség egyetlen tanteremből álló iskolájában, amelyben akkor éppen tizenöt – 6 és 13 év közötti – fiú, valamint tizenegy hasonló korú lány tartózkodott.

Három lány a helyszínen életét vesztette, két társuk a kórházban halt bele sérüléseibe. Az ámokfutó rajtuk kívül még öt másik lányt sebesített meg, majd magával is végzett. Az ámokfutó hátrahagyott egy búcsúlevelet, mielőtt az iskolához indult, s később az iskolából felhívta feleségét.

A levélből és abból, amit telefonon mondott, arra következtetnek, hogy tette egy két évtizeddel korábbi eseményre vezethető vissza. Támadása a jelek szerint nem az amishok ellen irányult, csak azért választotta az iskolát, mert fiatal lányokon akart “bosszút állni valami miatt, ami húsz évvel korábban történt, ám a pontos indítéka nem ismert.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.