A megbocsátás útja

Sze 10, 2016 by

A megbocsátás útja

lu_logo_256pxEgy férfi váratlanul elveszíti a feleségét és a kislányát, amikor azok szörnyű autóbalesetet szenvednek. Eleinte úgy tűnik, hogy az asszony figyelmetlenül kanyarodott ki egy parkolóból, később azonban kiderül, hogy két fiatal gyorsulási versenyt rendezett és talán ez vezetett a tragédiához. A férfi ekkor ádáz csatába kezd az igazáért és azért, hogy megtalálják a bűnös fiatalokat. A film egy igaz történeten alapul. Felteszi a kérdést; hogy reagálnánk egy hasonló helyzetben. Bruce Murakami egy építési vállalkozó, felesége, két tizenéves fia és egy lánya van. Felesége gyermekeivel a bevásárlóközpont felé tartanak. Az anya és lánya meghalnak egy autóbalesetben, utcai autóversenyzés következményeként. A zavart és dühös Murakami igazságáért harcol. Megbíz egy ügyvédet, hogy gyűjtsék a bizonyítékot, a tizenéves Justin Gutierrez, a baleset okozója ellen, aki ezáltal hosszú börtönbüntetést kapjon.


A bizonyítékok gyűjtögetése közben Murakami rájön, hogy neki meg kell bocsátania Justinnak, azért, hogy ő és a fiai gyógyítást tudjanak találni a fájdalmas tragédia okozta sebeikre. Felismeri, ha tovább ég a gyűlölet a szívében akkor ő lesz a harmadik áldozat. Murakami az engedélyt kéri meg, hogy találkozhasson Justinnal egy személyes beszélgetésen, ahol egy megható konfrontáció történik, és megbocsátással végződik a bírósági tárgyalóteremben.

Ez a kis bújócska pedig egészen odáig vezet, hogy hentesünk a kis csapattal (időközben ugyanis egyre többen lesznek) egy kis vidéki kiruccanást is szervez – aminek persze nem a friss levegő vagy a testmozgás a célja, hanem valami egészen más… S mivel Gérard Jugnot-nak mindig is jól ment a kisemberfigurák életre keltése (Batignole alakját is mintha csak ráöntötték volna), a film jól működik – és Jugnot forgatókönyvíróként és rendezőként sem vall szégyent, így a végén még a könnyekig megható befejezés is összejön neki.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.