Az utolsó skót király 2.

ápr 8, 2017 by

Az utolsó skót király 2.

lu_logo_256pxThe Last King of Scotland [2006]: 1970-ben, Nicholas Garrigan frissen szerzett orvosi diplomát. Azonban nincs ínyére az apjával való munka, így a skót fiatalember Ugandába utazik, hogy a helyi lakosok segítségére legyen. Éppen akkor érkezik, mikor Idi Amin Dada katonai puccsal, a nép támogatását élvezve átveszi a hatalmat a kommunista Obotétől. Garrigan munkatársával, Sarah-val ellátogat Amin beszédére a faluban, ahol a kívülálló férfit megnyeri az új elnök kiállása és szavai. Nem sokkal később Nicholas ellátja Amin sérülését, és egy hirtelen cselekedetével – és skót származása révén – elnyeri a diktátor szimpátiáját, aki rövidesen állást ajánl neki a fővárosban, Kampalában, mint az ő személyes orvosa és az egészségügyi minisztérium segítője. Nicholas egyre bizalmasabb kapcsolatba kerül Aminnal, ám ezen hűség súlyos következményekkel jár. Szeretete és csodálata iránta szép lassan félelemmé és bizonytalansággá válik..

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

„Garrigan fiktív szereplő, ám története hasonlóságokat mutat az angol születésű Bob Astles életével. Akárcsak a regény, a film is a kitalációt vegyíti Uganda valós történelmével, hogy így nyújtson bepillantást Amin totalitárius uralmára. Míg Amin életének több alapvető történése megjelenik a vásznon, a film gyakran eltér bizonyos eseményektől részleteiben. Emellett az idővel is szabadosan él. Például, az ázsiaiak kitoloncolása 1972-ben történt, míg a repülőgépeltérítésre 1976-ban került sor, azonban az adaptálás ezeket rövid egymásutánban prezentálja. Számos, a filmben látható ugandai földrajzi tényező nem létezett az 1970-es években.”

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.