Exodus

dec 4, 2016 by

Exodus

lu_logo_256pxIstenek és királyok [2014]: Kr. e. 1300-ban járunk. A fáraó lánya elmegy a Nílushoz megmenteni Mózest (Christian Bale), akit hercegként fog felnevelni. A gyereket egészen felnőtt koráig gyilkolásra képezik ki, majd hamarosan egy menekülése során találkozik az Úristennel. Szembefordul az istennel, és végül sikeresen fel tudja szabadítani a rabszolgaság alatt tartózkodó zsidókat. Ezt követően Mózes már nem teheti be a lábát az ígéretek földjére. Fel kell készülnie a legnagyobb harcra, amit az élete során még nem tapasztalt… Rendezte: Ridley Scott (Jegyzet): Világ életében hihetetlen tempóban dolgozott: pályája elején, amikor reklámfilmeket készített, volt év, hogy 150 darab szpotot gyártott le. A filmes karrierje kicsit későn kezdődött, negyven éves volt, mire először rendezhetett, 44, amikor A szárnyas fejvadászt csinálta, de azóta bőven bepótolta a lemaradást.

„Aki leül vele interjút készíteni, az nem érti, milyen is Ridley Scott” – nyilatkozta rendezőjéről az Exodus főszereplője, az energiában szintén nem szűkölködő Christian Bale – „Csak az ismerheti igazán, aki mozgásban látja. Mozgásmániás. Valószínűleg reggelenként az ágyból is tízszer olyan gyorsan ugrik ki, mint én.” Az Exodus másik főszereplője, a Mózes testvérét és halálos ellenségét alakító Joel Edgerton is egyetért ezzel. Szerinte Ridley Scott leginkább egy cápára hasonlít. De nem azért, mert ragadozó volna. „Ha megállna, belepusztulna” – véli a színész. – „És olyan régóta él és gondolkozik ebben az elképesztő pörgésben, hogy már azt hiszi: ez a normális élet. Nem hiszem, hogy valaha nyugdíjba megy.” Az Exodus – Istenek és királyok Ridley Scott egyik legfiatalosabb filmje: gyors, izgalmas, kalandos és látványos – egy fáradhatatlan szellem működésének eredménye.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.