Elrabolt Élet

Sze 6, 2016 by

Elrabolt Élet

Possession [2008]: Jess, akinek élete szürreális fordulatot vesz egy közlekedési baleset után, elveszti férjét Ryan-t és a bátyja kómába esik. A dolgok egyre különösebb fordulatot vesznek: Roman magához tér, és azt hiszi, hogy ő Ryan. Jess megpróbálja kezelni ezeket egyre inkább nyugtalanító események, de nem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy a férje szelleme tért vissza hozzá. (Nabucco: Jegyzet) Az ember az egyetlen élőlény ezen a földön, aki tudja, hogy meg fog halni, mégis képes nevetni. De az ember az egyetlen olyan élőlény is, aki a nemlét felfoghatatlan ürességét különféle filozófiák segítségével mégiscsak igyekszik elfogadhatóvá tenni. A lélekvándorlás tana több ezer éves. Elmélete szerint a lélek a halál pillanatában elhagyja a testet, és egy idő után újra testet ölt. Különböző inkarnációink szorosan összefüggnek egymással, jelenlegi sorsunk előző életeink függvénye.

Amit a “múltban” elmulasztottunk, jóvátehetjük a jelenben. Jelen életbeli hiányosságaink következő életünk feladataivá válnak. Mindegyik inkarnációnak konkrét célja van, ezt a misztika “karmá”-nak nevezi. Az újjászületés és sorsválasztás a lélek szabad akaratából történik attól függően, hogy milyen feladatokra van még szüksége. A lélekvándorlás végső célja a tökéletes tisztaság állapota. Ezáltal minden inkarnáció a lelki fejlődés egy állomása. Amikor elhagyjuk testünket és visszatérünk a köztes létbe, kielemezzük a megtett utat, majd elkészítjük újabb életünk tervét, ahol az előző életünkben elkövetett hibákat jóvátehetjük. Az út végén a megtisztult, tökéletesség állapotába eljutott lélek nem születik meg újra, ezt az állapotot a buddhizmus nirvánának nevezi.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.