Tűzszekerek

aug 20, 2016 by

Tűzszekerek

Chariots of Fire:[1981]: A film, igaz történetet dolgoz fel. Brit atlétákról szól az 1924-es nyári olimpia idején. A filmet hét Oscar-díjra jelölték, amiből négyet megnyert, beleértve a legjobb film díját is. A Tűzszekerek két brit rövidtávfutó – Eric Liddell és Harold Abrahams – küzdelmét filmesíti meg, akik 1924-ben, a párizsi olimpián versenyeztek. Eric – az elszánt skót misszionárius – Isten dicsőségéért fut. Harold – egy gazdag zsidó család fia – azért fut, hogy győzelmeivel bebizonyítsa jogos helyét a cambridge-i társadalomban. Egy 100 méteres válogató versenyen Eric legyőzi Haroldot, aki profi edzőt fogad, hogy felkészítse őt. Eric, amikor megtudja, hogy az olimpián a 100 méter síkfutás előfutama vasárnapra esik, megtagadja, hogy részt vegyen ezen, bár az olimpiai bizottság nagy nyomást gyakorol rá. Végül kompromisszum születik, amikor Eric lehetőséget kap, hogy a 400 méteres távon induljon.

Harold és Eric is győz a versenyszámában 100, illetve 400 méteren, majd tovább folyik életük. Eric Liddell, mint misszionárius tevékenykedik, s a II. világháborúban hal meg. Harold Abrahams sportember és jogász 1978-ig él.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.