Latin Körút

aug 12, 2016 by

Latin Körút

A latin zene a legkülönfélébb – többnyire spanyol, illetve portugál nyelven előadott –, gyakran folklorikus elemekkel kevert, főleg Latin-Amerikából, illetőleg Spanyolországból, ritkábban Portugáliából származó könnyűzenei műfajok köznyelvi gyűjtőneve. A latin zene fogalmának sokféle értelmezése létezhet. Szűkebb értelemben kizárólag az afrikai népzenei elemekkel kevert latin-amerikai – főként kubai vagy karibi – zenét értik alatta, mint például a mambó, rumba, salsa stb., amelyek jellegzetes – általában bonyolult – ritmusképletű, gyors, dallamos, vidám zenei stílusok. A kifejezés szintén vonatkozhat e stílusjegyekkel ötvözött modern popzenére vagy elektronikus zenére is. Nagyon sokan a latin zene fogalmába zenei stílustól teljesen függetlenül beleértenek bármilyen spanyol nyelvű zenét. „A latin zene sosem megy ki a divatból. Nincs olyan év, hogy ne lenne legalább egy latin sláger, amelyre a világ minden országában táncra perdülnek az emberek.” – sokszor hallható, olvasható ez a két mondat a latin zenéről.

Idő: 00:76:05 | Latin Körút

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ehhez a kifejezéshez mindenki be tudja társítani Enrique Iglesias-t, Ricky Martin-t, Shakira-t. Forró nyári este, hawaii mintás ing, koktélok, temperamentumos, borotvált machok, lenge öltözetű csajok – ezek az elmaradhatatlan kellékek.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.