Az évszázad vihara

aug 9, 2016 by

Az évszázad vihara

Stephen King: Storm of the Century [1999]: A történet a már megszokott Maine államban játszódik egy kis szigeten, melynek 400 lakosa van. A közeledő vihar elől a sziget fele a szárazföldre megy, hogy ott keressen biztos menedéket, a másik fele a szigeten igyekszik átvészelni a természet tombolását. A sziget élete átlagos, csendes, amolyan falusiasan családias. Mindenki ismer mindenkit, mindenki tud a másik dolgairól. A jó és a rossz dolgairól is, de hallgatnak. Megértően veszik tudomásul, hogy valaki marihuánával kereskedik mivel nem megy jól a halászat, hogy egy másik a városban abortuszon esett át, mivel nem házas, és kicsapongó a barátja. Mindenki tud vagy a másik piszkos ügyeiről, vagy sejti a másik rejtett bűnét; azt a bűnét amit titkolni akar, hogy fenntartson magáról egy elfogadhatóbb képet.

Ebbe a világba lép be egy rejtélyes alak. Azt mondja magáról, hogy Andre Linoge a neve, bár ezt bizonyítani nem tudja, ugyanis nincsen semmiféle irata, de még a farmerján sincsen címke. E rejtélyes alak első tette, hogy megöli Little Tall egyik szeretett nénijét a botjával, amire még egyéb feladatok is várnak. Ott várja be a helyi megbízottat, aki mindegy seriffszerűség a törvény helyi őre, továbbá a bolt tulajdonosa. A rabot beviszik az “őrszobába” ami a bolt hátsó helyiségében van. Itt vigyáznak rá. Bár megfogalmazódik: hagyta magát elkapni, itt akar lenni. S Linoge is mondja: “azért vagyok itt mert akarom”. Egy idő múlva kiderül, hogy tényleg nem is lényeges, hogy hol van, mivel nem kell jelen lennie, hogy valaki meghalljon…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.