Sérülés

Júl 31, 2016 by

Sérülés

Concussion:[2015]: Dr. Bennet Omalu tövényszéki patológus egy visszavonult híres amerikai focista boncolása után elvégzett vizsgálatok során megdöbbentő agyi elváltozásokat észlel. Vajon a sport során szerzett számos ütközés károsítja az agyat? A nagyhatalmú NFL vezetők ezt természetesen tagadják így az orvosnakmeg kell küzdeni felfedezésének elfogadásáért… A Sérülés című filmdrámában Will Smith a nigériai származású Bennet Omalu törvényszéki neuropatológust alakítja, aki először fedezte fel az amerikai foci által okozott agysérülések, a CTE (krónikus traumatikus enkefalopátia) nyomait a játékosokon, és azért küzdött, hogy erre felhívhassa a közvélemény figyelmét. Semmit sem tudtam erről az egészről, ezért aztán különösen fontosnak éreztem, hogy részt vegyek a filmben. A fiam négy éve játszik, és még csak nem is hallottam az ügyről.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Felkerestem Benettet, hogy magyarázza el nekem ennek a betegségnek a tudományos hátterét. Nagyon megijedtem – mesélte Will Smith. A téma azonban, amelyet a versenyekből százmilliókat kaszáló NFL (amerikai fociliga) megpróbál elhallgatni, szószólóit pedig elhallgattatni, aktuálisabb, mint valaha. Az észak-karolinai egyetem sportsérülésekkel foglalkozó kutatóközpontjának jelentése szerint 2015-ben 19 diák halálát okozta a gyilkos játék.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.