Kácsi Ízek

Júl 31, 2016 by

Kácsi Ízek

images„Ízőrzők – Kács” Kács egy varázslatos község a Bükki Nemzeti Parkban. Az itt élő emberek vendégszeretetének, a helyi asszonyok ízletes ételeinek híre elért hozzánk is, ezért aztán felkerekedtünk, és észak-kelet felé vettük az irányt. Itt az erdő szó szerint a házak mögött kezdődik. Az ablakon bekukucskálnak az énekes madarak, a réteken pillangók sokasága, a faluban és környékén sok érdekes látnivaló. Mi megnéztük a római katolikus templomot, ellátogattunk a Vízfő forráshoz, a Kecskekő völgybe, a riolittufába vájt barlanglakásokhoz, és meghallgattuk a népdalkör helyi népdalait is. Adásunkban a következő helyi ételek bemutatásával ismertetjük meg nézőinket: Kötözött tésztaleves,Bükki káposzta, Lekvárral rakott aranygaluska, Vargányaleves krumpligombóccal, Kemencés kacsa párolt káposztával, hagymás tört krumplival, Almás köles.

Kács jelenlegi nevén és helyszínén a török hódoltság után alakult ki. Felkács néven a honfoglalás időszakában létezett és Örsúr birtokait gyarapította. A török hódoltság időszakában rövid időre elnéptelenedett.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.