Imagine

aug 29, 2015 by

Imagine

Imagine: John Lennon – Eredeti nyelven [1988]: Bonyolult és lenyűgöző egyéniség volt John Lennon. A legendás Beatles együttes nemzedékek által imádott tagja. Értelmetlen halált halt, negyvenéves korában, 1980. december 8-án gyilkolták meg a háza előtt. A lázadó zenész-költőből filozófussá váló John élete, pályafutása, a Beatles együttes története elevenedik meg a dokumentumfilmben. Tág teret kap benne a Yoko Onóval való szenvedélyes szerelme. Mindezt eredeti koncertfelvételek, soha nem látott filmkockák teszik még színesebbé. Harminchat dal is felcsendül benne, és külön érdekesség, hogy a narrátor maga John Lennon… John Winston Lennon 1940. október 9-én született az angliai Liverpoolban. Apja öt éves korában elhagyta őt, anyja, Julia pedig nővérére, Mimire bízta John nevelését. Annak ellenére, hogy nem az anyjával élt, rendszeres kapcsolatban volt vele, ráadásul Julia megtanította Johnt bendzsózni. 1958. július 15-én egy részeg rendőr elgázolta Juliát, aki belehalt a balesetbe.

Lennon több dalt is írt anyjáról és haláláról (Julia; Mother; My Mummy’s Dead), illetve fiát is róla nevezte el (Julian). Mimi segítségével felvették a Liverpool College of Art-ra, ahova későbbi felesége is járt. Az 1950-es évek végén megalapította a The Quarrymen című zenekarát, ahova később Paul McCartney és George Harrison is csatlakozott. Miután többi iskolástársuk kilépett, nevüket Johnny and the Moondogsra változtatták, majd The Silver Beetlesre, és végül a The Beatles-ben állapodtak meg.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.