Nem hátrálunk meg

Júl 28, 2015 by

Nem hátrálunk meg

Won’t Back Down [2012]: Jamie-t, a fiatal anyát elkeseríti, hogy a gyermekének állandó kudarcélményben van része az iskolában. Értetlensége süket fülekre talál a tanároknál és az iskola vezetésénél. Szerencsére nem várt segítséget kap Nonától, az egyik tanárnőtől. A két eltökélt asszony hosszú küzdelembe kezd, hogy megváltoztassák a bürokraták hozzáállását, ne a tudatlanság és az érdektelenség uralja az iskolát. A sok akadály ellenére elérik, hogy felszámolják az egyenlőtlenségeket, és színvonalasabb oktatást biztosítsanak a gyerekeknek… Maggie Gyllenhaal kiemelkedő alakítást nyújt a filmben. Gyllenhaal, Stephen Gyllenhaal rendező lánya. A filmek világába eleinte édesapja segítségével került, akinek a rendezéseiben már 15 évesen feltűnt a filmvásznon. Színészi pályáján az áttörést John Waters Cecil B. DeMented című filmjének köszönheti. Később szerepelt bátyja mellett a misztikus sci-fiben, a Donnie Darkoban, ahol Jake nővérét alakította. Aztán láthattuk a Fiúk az életemből, ill. a 40 nap 40 éjszaka c. mozikban, míg megkapta élete első főszerepét A titkárnő című filmben. Ebben a filmben nyújtott alakításáért 2003-ban Golden Globe-díjra jelölték.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Mindenképpen szót kell ejtenem a másik kiemelkedő alakítást nyújtó főszereplőröl, Viola Davis-röl. 1965-ben született a nagymamája farmján, Dél-Karolinában, anyukája gyári munkás és házvezetőnő volt, míg édesapja lovászként dolgozott. Öt testvérével együtt Rhode Islanden nőtt fel, ahová két hónapos korában költözött a családja. Davisék nagy szegénységben éltek, de a gyerekek iskoláztatását azért meg tudták oldani. Viola a középiskolában szeretett bele a színészetbe. Először 2001-ben figyeltek fel rá a színi kritikusok és a szakma a King Hedley II című darabban nyújtott alakítása miatt, melyért a színházi Oscarnak számító Tony-díjat is elnyerte. Aztán jött 2008 és a Kétely. Viola Davis egy hétperces szerepet kapott a Broadway darab alapján készülő moziban Meryl Streep partnereként. A színésznő annyira meg akart felelni az elvárásoknak, hogy 50 oldalas esszét írt a karakterről, hogy még jobban elmélyülhessen a megformálásában. A rövid, de gyomorbavágó alakítás Oscar- és Golden Globe-jelöléseket hozott a színésznőnek, és az egész világ megismerhette a nevét. 2012-ben Viola Davis eljutott odáig, hogy megkapta élete első mozis főszerepét. A segítségben Aibileen, a hányattatott sorsú cseléd szerepét játssza, és drámai, könnyfakasztó alakításával ő a film szíve. Dobog, lüktet, ver. Viola Davis újfent bizonyította, hogy minden egyes mozis rezdülésére érdemes odafigyelni.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.