Redacted

Júl 12, 2015 by

Redacted

Cenzúrázatlanul – Háború másképp [2007]: A film az amerikai katonák által 2006-ban, Irakban ártatlan lakosok terhére elkövetett gyilkosság és szexuális erőszak brutális tényeinek elképzelt reprodukciója, melyben a demokrácia hordozóiként aposztrofált hős amerikai katonákról De Palma határozott és olykor forradalami filmes eszközökkel mossa le a rájuk intézményesen felkent hősi mázt, összességében lesújtó kritikával illetve az egész amerikai háborús politikát is. De Palma filmje természetesen számító, hatásvadász és manipulatív, hiszen az ellenpropaganda is a propagandafilmek szokásos eszköztárával dolgozik, itt a kitűnő rendező olyan fegyvernemeket is bevet a militarizmus ellen, melyeket eddig még így, ilyen dramaturgiai összefüggésben még soha, senki. Valódi, illetve imitált híradós betétek már korábban is szolgálták a nagyobb történeti hitelességet a filmekben, de hogy valaki egy komplett, fiktív áldokumentumfilmet is bevessen, a cselekmény bizonyos mellékszálait megvilágítandó, talán még sohasem volt példa a filmtörténetben.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A filmben hasonló funkcióval bíró Youtube-videókról, Skype-beszélgetésekről már nem is szólunk, mint ahogy Angel Salazar közlegény homevideójáról sem, ezeket már korábban is alkalmazták hasonló funkcióval. Tehát, De Palma minden eszközzel, az azok által közvetített sokkoló és brutális képekkel, szavakkal, az azokon látható emberek tekintetével ordítja arcunkba, hogy a háború SZ¤R! Ilyen sarkos véleményt nem lehet finomkodó, intellektuális bűbájjal a néző fülébe susogni, ezt ordítani kell, a filmnek pedig meg kell, hogy ragadja és meg kell hogy rázza a nézőt, akár fizikailag is, másképpen nincs értelme. Persze, rá lehet sütni a bélyeget egyből, hogy manipulatív meg minden, de igen, legyen az, ha annak kell lennie, hogy hasson.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.