The Pacific 1.

The Pacific 1.

The Pacific [2010]: „Tartalom”: 1941. december 7-én Japán hadüzenet nélkül megtámadja az Egyesült Államokat, a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottát súlyos veszteség éri. Amerika belép a második világháborúba. John Basilone őrmester arra készül, hogy kihajóznak, és valahol a Csendes-óceánon bevetik őket a japánok ellen. A kezdő újságíró, Robert Leckie bevonul a haditengerészethez. Eugene Sledge-t szívrendellenessége miatt nem sorozzák be, barátja, Sidney Phillips viszont most indul a kiképzőtáborba. Pontosan nyolc hónappal Pearl Harbor után az első számú tengerészgyalogos hadosztály, Leckie-vel és Phillipsszel együtt, partraszáll Guadalcanal szigetén, és a stratégiai fontosságú légibázis védelmére és az elkerülhetetlen ellentámadásra készülnek… Spielberg és Hanks az európainál kevesebbszer megénekelt csendes-óceáni hadszíntérre vetette vigyázó tekintetét.

Akárcsak Irwing Shaw híres regénye, az oroszlánkölykök, Spielbergék sorozata is három katona sorsán keresztül igyekszik bemutatni a háború viszontagságait. Ami a másik oldalt, vagyis a japánok bemutatását illeti, azt még Clint Eastwood végezte el rendezői lelkiismerete megnyugtatásaképpen, amikor a dicsőség zászlaja párdarabjaként elkészítette a Levelek Ivo Dzsimáról című mozifilmjét, s ezzel Hollywood megtette, amit Hollywoodtól megkövetelt a politikai korrektség.d e épp elég mesélnivalója van így is a hős alakulatnak; nem utolsósorban annak a három haditengerésznek, akik közül ketten, Robert Leckie és Eugene Sledge utóbb maguk is megírták visszaemlékezéseiket, melyeket Spielberg és csapata is bőszen lapozgatott a forgatókönyv megírásakor. a sorozat harmadik főszereplőjének, John Basilone-nak nem adatott meg, hogy bármiféle visszaemlékezésbe fogjon: a már életében hősként ünnepelt amerikaiti Ivo Dzsima bevétele során érte a halál.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Submit a Comment