Fehér isten

jún 28, 2015 by

Fehér isten

Fehér isten [2014]: Lilié, történet szerint a nyári szünetre az apjához költözik, akivel a szülők válása óta nem találkozott. Mivel alig ismerik egymást, nehézkesen alakul köztük a kommunikáció. A tipikus tinédzserkori konfliktusokat tetőzi, hogy a társasházi lakásba magával viszi nagytestű keverékkutyáját, Hagent is. Ez önmagában még egy áthidalható probléma lenne, de ez a történet olyan világban játszódik, amelyben nem tűrik meg a nem fajtatiszta ebeket. Hagennek tehát mennie kell, Lili azonban nem az a fajta lány, aki csak úgy beletörődne ebbe. Egyfajta road movie-hősként folytatja küldetését, és keresi a kutyáját, még akkor is, amikor már komoly veszélybe kerül. Különleges kapcsolat van ugyanis kettőjük között, amelyet a környezet értetlenkedve néz. Annyira megszokták egymást, hogy Hagent csodálatos módon lenyugtatja, amikor Lili a trombitáján gyakorol. Ráadásul nem ő az egyetlen kutya, akire ilyen hatással van, ezért az Orpheusz-parafrázisként is értelmezhető elem többször is megjelenik a filmben.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Az eredeti történetben az alvilágba leszálló hős Kerberoszt, az alvilág háromfejű kutyáját altatja el a lantjátékával. Ezt a mitológiai történetet azért is érdemes felidézni a Fehér isten kapcsán, mert emiatt tartják Orpheuszt hagyományosan a zene és általában a művészetek pártfogójának. Azt látjuk tehát, hogy valaki, aki ért az állatok nyelvén, a művészet segítségével képes megszelídíteni őket. Ami a színészeket illeti, jó választás volt Psotta Zsófiát kasztingolni Lili szerepére, mint ahogy az is, hogy sok arcközelit látunk róla. Olyan, mintha rá lenne írva a félénk, ugyanakkor borzasztóan öntörvényű kislány szerepe.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.