Acélmagnóliák

jún 4, 2015 by

Acélmagnóliák

Steel Magnolias [2012]: Az amerikai Délen, egy kisvárosban él a hat barátnő. Egymásból merítenek erőt és kitartást, hogy átvészeljék az élet nehézségeit, együtt örüljenek és búslakodjanak, és elmondják mindazt, ami velük, a férjeikkel és a gyerekeikkel történik. Chinquapin egy elképzelt kisváros az amerikai Dél szívében, Louisana államban. Itt él a hat nő, szigorú összetartásban és szolidaritásban. Összebújnak, és egymásból merítenek erőt és kitartást, hogy átvészeljék az élet nehézségeit, együtt örüljenek és búslakodjanak, és elmondják mindazt, ami velük, a férjeikkel és a gyerekeikkel történik. Mindehhez ideális kulisszát biztosít Truvy szépségszalonja, a kisváros hírközpontja. (Jegyzet): Robert Harling darabját lassan huszonöt éve játsszák a világ színpadain. Az Acélmagnóliák előtt inkább középszerűnek számító, louisianai szerző műve talán azért üt akkorát, mert az élet ihlette. Az író főhősnőjét fiatalon elhunyt húgáról mintázta: művészi formába öntve a feldolgozhatatlan fájdalmat a tragikus élményanyag elsöprő erővel és őszinteséggel tört elő belőle.


Igazi népszerűségre azonban akkor tett szert, amikor szemet vetett rá Herbert Ross, a felkapott hollywoodi rendező, és filmre vitte a Truvy szépségszalonjában találkozgató hat nő elragadó történtét. Az 1989-es mozi amellett, hogy felvonultatta az álomgyár nagyasszonyait, megismertette a világgal az újonc Julia Robertset, akinek fényes karrierjét ez a szerep indította el.

Ez a film a színdarab és az 1989-es filmváltozat új változata.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.