A 19. feleség

jún 3, 2015 by

A 19. feleség

The 19 th. wife: David Ebershoff regénye alapján készült filmben két szál fut párhuzamosan, az egyik egy napjainkban játszódó, izgalmas bűnügyi nyomozás, míg a másik egy XIX. században élt asszony, Ann Eliza Young életének története. A két fonalat egy amerikai egyházi közösség, a mormon egyház története kapcsolja össze. Valóban BeckyLyn végzett férjével házuk pincéjében? A húszéves Jordan Scott akit egyháza hat évvel korábban kiközösített, visszatér szülővárosába, hogy izgalmas, veszélyes nyomozás során, új barátokat szerezve kiderítse, édesanyja valóban gyilkos-e. És milyen asszony volt Ann Eliza Young, a hírhedt tizenkilencedik feleség, aki egy elzártan élő közösség tagjaként egyszer csak rádöbbent, hogy képtelen tovább élni egyháza tanait követve? A mormonok prófétájának tizenkilencedik felesége bátran szembeszállt hitbéli közösségével, annak vezetőjével, és addigi életét hátrahagyva elindult, hogy mindenkinek elmondja, milyen élet jut azoknak az asszonynak, akiknek nemegyszer legalább egy tucat másik nővel kell megosztozniuk a férjükön.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a filmet. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs olyan amit nem látnál! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd ki magadból amit gondolsz, amit érzel! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Bár a monogámia szabályait sokan nehezen tartják be, a hagyományos keresztény kultúrkörben általánosan elfogadott irányelv. Köztudott, hogy számos vallás megengedi a többnejűséget, sőt a többférjűséget is, népszerűsége azonban változó. Sok embernek a poligámiáról a mormonok jutnak eszébe elsőre, és valóban talán rájuk irányul a legtöbb figyelem ebből a szempontból. A mormon vallást Joseph Smith Jr. alapította az 1800-as évek elején. A legenda szerint New Yorkban megtalálta az Észak-Amerikába vándorló zsidók történetét elmesélő arany tányérokat, melyek alapján megalkotta a Momonok Könyvét. Bizarr alap, de a könyv nem tartalmaz utalásokat a poligámiára. Smith az 1830-as években kezdte gyakorolni a többnejűséget, mint a híveinek elmondta, megvilágosodott, hogy így kell tennie.

Bár ő soha nem tette ezt kötelezővé a híveknek, annyira elterjedt, hogy az azt ellenzőknek külön közösséget kellett alkotniuk. Azok a mormonok, akik jelenleg is poligámiában élnek, hisznek Smith tanításában, hogy csak a minimum 3 feleséggel rendelkezők lehetnek “istenek” a mennyországban. Azok a nők, akik ezt elutasítják nem is léphetnek be a mennyek kapuján. A mai poligámokat rengeteg utód és általában 3-15 feleség jellemzi. Gyakori azonban a féltékenykedés a feleségek között, hiszen nem lehet mindig egyenlő figyelmet biztosítani a sok asszonynak. Heti rendet írnak, mikor kié a családfő. Általában együtt laknak, de nem ritka, hogy különböző háztartásokat vezetnek. Kevés mormont ítélt el eddig a bíróság, őket sem közvetlenül a poligámia miatt, inkább szexuális bűncselekmények okán. A zárt rendszer miatt nagyon nehéz bizonyítani a családon belüli erőszakot és a szexuális bűncselekményeket is, pedig az elszököttek sokszor erre hivatkoznak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.