Ne akard, hagyd!

máj 8, 2015 by

Ne akard, hagyd!

Az életben van kudarc, van siker is, de egyik sem szabad, hogy a fejünkbe szálljon, hogy túlságosan magasra repüljünk vagy mélyre kerüljünk velük, hiszen nem állandók, egyiket követi a másik. Amikor mélyponton vagy, Emlékezz, hogy voltál fönt is, és hogy ismét az következik. De hogyan is értékelhetnéd a jót, ha nem ismered a rosszat? Becsüld meg mindkettőt, mert addig, amíg az anyagi dolgok kitöltik gondolataidat, de főképpen az emiatti aggodalmad, addig az energiád le van kötve az aggodalomba, így képtelen leszel éberen figyelni az új alkalmakat, és képtelen leszel bízni. Ugye tudod, hogy csakis az Isteni gondviselésbe vetett bizalmad tesz éberré és tevékennyé. Nem akkor fogsz látni, ha látni akarsz. A végén az lesz, hogy nem fogod látni a fától az erdőt a nagy akarás közepette, és csak azt veszed észre, amit látni szeretnél, így viszont elmész amellett, ami neked való lenne, nem ismered fel a felkínált lehetőséget és bátortalanul visszautasítod.

Ne akard, csak hagyd, hogy megtörténjenek a dolgok. Nyugi! A túlzott akarás sehová nem visz, csak akaratoskodásba, és figyelmedet túlságosan is önmagadra és gondjaidra irányítja, elvonva teremtő erődet a valódi célodtól. Bíznod kell, és magad előtt látnod a célt. Lesznek nehézségeid, persze, de a nehézségek azért vannak, hogy erősödj a leküzdésük által. Ha pedig a nehézségekben is megkeresed Istent, és tőle kérsz erőt, tudván, hogy ő vezeti utadat, és ismét szövetséget kötsz vele, akkor a nehézségek is megoldódnak. Légy bátor, mert ez sokszor olyasmit jelent, hogy fejest kell ugranod az ismeretlenbe, mégis érezni fogod Isten jelenlétét. Isten sokszor olyan útra terel, ahol nagy kockázatot kell vállalnod. Önzetlenség, Alázat, Bizalom! Ezek a fő vezérelvek, enélkül nem megy.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Szólj hozzá!

You must be logged in to post a comment.